Over ons

Hieronder vind je meer achtergrondinformatie over Jit en Jon. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Over Jon

Marjon Kuipers MSc | Mediator | Trainer | Gedragsanalist | Autismeconsultant

Als eigenaar van de AutismeAcademie (sinds 2008) ben ik een bevlogen trainer en ontwikkelaar van trainingen over communicatie, gedrag, autisme en trauma. Vanwege de recente internationale ontwikkelingen op het gebied van trauma is trauma niet los te zien van autisme en ben ik blij met de mogelijkheid deze kennis samen met Ingrid binnen Jit en Jon verder te ontwikkelen en te delen.

Ik heb de academische Master Mediation, de Masterstudie Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolian University in Engeland en de studie Graduate Specialist Analytic Profiling afgerond. Ook ben ik gecertificeerd als ADR Familymediator, Negotiator en Conflict Coach. En ook als NLP MasterCoach en trainer. Mijn specialisme ligt op het gebied van de werking van trauma, emoties en stressresponse systemen. Ingrid en ik hebben de IoPT opleiding gevolgd. IoPT staat voor Identity oriented PsychoTrauma en is ontwikkeld door Professor Frans Ruppert.

Vanuit de Netherlands Business Academy | Erasmus + verzorg ik samen met mijn collega Gea van Klompenburg de Master Mediation en Communicatie Opleidingen bij de aangesloten buitenlandse universiteiten in Letland, Spanje, Litouwen, Polen, Oekraïne, Noord Macedonië, Georgie en Azerbeidzjan.  

Ik lees graag en veel over autisme, brein, gedrag, stress en emoties. Ik haal mij kennis en inspiratie uit verschillende bronnen die ik graag deel.

Kijk hier voor mijn boekenlijst

Als Rechtbank- en Familiemediator en Bijzonder Curator Jeugdzaken ben ik gespecialiseerd in mediation waar bij één van partijen een vorm van autisme heeft. Dit doe ik vanuit mijn praktijk www.mediationvisie.nl. Als mediator in Strafzaken werk ik voor diverse Rechtbanken. Met Gijs Horvers schreef ik het boek Plan B, een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie. Met Saskia Buma scheef ik Minder Stress, Minder Autisme, Plan C

Over Jit

Ingrid de Jong MSc | Mediator | Trainer | Gedragsanalist | Therapeut | Coach

Na bijna 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de communicatiebranche, heb ik me -na een studieperiode van ruim 6 jaar- gericht op een nieuwe carrière. In mijn praktijk Jit ben ik werkzaam als gecertificeerd gedragsanalist, relatietherapeut, jongeren- en gezinscoach. Veel van mijn cliënten, hun partner of een kind hebben autisme, ADHD of ADD. Dit geldt ook voor cliënten die zich aanmelden voor persoonlijk of zakelijke coaching. Tevens werk ik als MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator. Daarnaast geef ik met Marjon trainingen op het gebied van profiling, communicatie, gedrag, stress, autisme en trauma. Ik heb samen met Marjon de Masterstudie Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolian University in Engeland en de studie Graduate Specialist Analytic Profiling afgerond. Daarnaast heb ik diverse relevante opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van mediation, coaching, relaties, autisme, rouwverwerking en trauma. Ik ben ervan overtuigd dat een mens nooit is uitgeleerd. Daarom blijf ik mezelf graag ontwikkelen. Samen met Marjon heb ik ook de IoPT opleiding gevolgd. IoPT staat voor Identity oriented PsychoTrauma en is ontwikkeld door Professor Frans Ruppert.